İlk önce tavuk butlarını haşlayalım, ardından haşlanmış olan tavuk etlerini kemiğinden sıyırarak küp gibi doğrayalım. Tencerenin içindeki tavuk suyuna arpa şehriyeyi ilave edelim ve pişirelim. Tencereye tereyağını, unu ilave edip kavuralım, daha sonra üzerine soğuk sütü ve şehriyeyi pişirdiğimiz tavuk suyunu da ilave edelim.
Çobanın göz kararı suyunu, tuzunu ayarladıktan sonra doğranmış tavuk etlerini ekleyelim. Bütün malzemeler bir taşım kadar kaynadıktan sonra servis tabağının içine alalım. Başka bir tavada tereyağını eritelim ve içine aspir otunu, kırmızı toz biberi ilave ederek kavuralım ve
aspir çorbası üzerine dökelim. En son ince şekilde doğranmış maydanozu serpelim.
Aspir çorbası servise hazır.
Afiyet olsun.