{ "title": "Aspir Çorbası", "image": "https://www.aspir.gen.tr/images/Aspir-Corbasi-44487.jpg", "date": "19.01.2024 07:32:49", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Aspir Çorbası, doğadan gelen ve oldukça şifalı bir bitki olan aspir otu pek çok kişinin ismini bile duymadığı bu bitki ile oldukça lezzetli bir çorba hazırlanmaktadır. Aspir otu yalama safran, kurlum, asfur ve hasbir ismi ile bilinmektedir. Aspir otu ile hazırlanan sıcak olarak tüketildiği zaman güçlü şekilde terlemeye sebep olur ve bu nedenle soğuk algınlığı rahatsızlığında sık olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda aspir otunun yatıştırıcı bir etkisi vardır, kloroz ve histeri vakalarında kullanılmaktadır. Bağışıklık sitemini güçlendirirken, adet dönemindeki ağrıları azaltır. Hem kan şekerini hem de kolesterolü dengeler, idrar söktürücü ve terletici özelliğe sahip olan aspir otu ile çok lezzetli çorba hazırlayabilirsiniz.

Aspir Çorbası İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Aspir Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk önce tavuk butlarını haşlayalım, ardından haşlanmış olan tavuk etlerini kemiğinden sıyırarak küp gibi doğrayalım. Tencerenin içindeki tavuk suyuna arpa şehriyeyi ilave edelim ve pişirelim. Tencereye tereyağını, unu ilave edip kavuralım, daha sonra üzerine soğuk sütü ve şehriyeyi pişirdiğimiz tavuk suyunu da ilave edelim. Çobanın göz kararı suyunu, tuzunu ayarladıktan sonra doğranmış tavuk etlerini ekleyelim. Bütün malzemeler bir taşım kadar kaynadıktan sonra servis tabağının içine alalım. Başka bir tavada tereyağını eritelim ve içine aspir otunu, kırmızı toz biberi ilave ederek kavuralım ve aspir çorbası üzerine dökelim. En son ince şekilde doğranmış maydanozu serpelim. Aspir çorbası servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }